kolmapäev, 30. aprill 2008

Sõna on Kooli Pressi toimetajal Karin Visnapuul

Norra Päev

29. aprillil oli meie koolis Norra päev. Selleks päevaks oli iga klass otsinud veidike materjali mõne Norraga seotud teema kohta. Näiteks 3.klass uuris Norra koolisüsteeme ja 8. klass tegeles Norrast pärit kuulsate maadeuurijatega. Algklassides tegeleti üldiselt väga palju trollidega. Nagu võis näha ka nende lustakatest ettevõtmistest. Aktusel esines meile algklasside näitering ühe näidendiga, mis oligi trollidest. Samuti jutustasid 4. klassi õpilased meile trollide elust, kommetest ja sellest, kuidas kõige paremini trolle leida Norrast ülesse. Norra ongi ju tuntud kui trollide maa. Peale selle esines ka 8. klass lühikeste ettekannetega Norra maadeuurijatest. Alates kõige esimesest, Erik Punasest, lõpetades Thor Heyerdahliga.
Peale selle muutis meie päeva eriliseks see, et meil käis ka külalisi. Esimene neist oli Madli Ohaka. Tema on MTÜ Norra Sõbrad, üks liige. Tema käis meile rääkimas Norra maadeuurija Thor Heyerdahlist. Meile näidati slaidishowd tema elust, kuid see polnud kõik. Tal oli kaasas ka DVD selle mehe retkest. Kuid see ei olnud mingi tavaline film. Film oli puhtas norra keeles. Mõnel meist avanes võimalus esimest korda kuulata norra keelt. See oli väga huvitav ja erines üsna palju meie keelest. Film oli must-valge. Külas käis meil ka Ane KjØlås. Tema tuli meile külla Norra saatkonnast. Tema suust kuulsime me samuti ehtsat norra keelt.
Ka meie kooli sööklast õhkus Norra hõngu. Nimelt oli kokk meile valmistanud traditsioonilist Norra rahvustoitu. Selle õiget nime ma ei teagi, aga jällegi meie eesti rahvustoidudega võrreldes oli see eriline maitseelamus. Vahetundide sisustamiseks lasti Kooli Raadiost meile norra muusikat.
See päev oli väga tore ja huvitav ning samuti ka hariv vaheldus meie tavalisele koolipäevale. Kuna iga asi peab kord lõpema, siis mõne comeniuse projekti riigi uurimist ja tutvunist enam ei tule, aga varsti on meie kooli oodata ka külalisi nendest riikidest. Seega jääme huviga ootama.

Karin Visnapuu
8.klass
Kooli Pressi toimetaja

Kommentaare ei ole: